مصرف نمک از دیدگاه طب سنتی ایران

مصرف نمک در طب سنتی ایران

نمک، طبعی گرم و بسیار خشک دارد. به هضم غذا کمک می کند و از عفونت خون جلوگیری می کند. زیان چربی ها را رفع می کند و برای مزاجهایی که رطوبت زیاد دارند خوب و سازگار است. نمک برای اشخاص لاغر زیان آور است و باید مصرفش را کمتر کنند.

اگر افراد لاغر برای افزایش اشتها نمک می خورند باید با خوردن چربی و گوشت و حلوای بادام و شکر و گلاب ضرر نمک را رفع کنند. مصرف نمک در افرادی که مبتلا به خارش و خشکی پوست و ریزش مو و لکهای پوستی هستند ممنوع است و برای اصلاح غذای خوش نمک باید کره یا روغن حیوانی به آن اضافه کنند. میزان سدیم حدود چهل درصد نمک است. امروزه سدیم موجود در نمک، به عنوان عامل خطر بیماریهای قلبی و فشارخون شناخته شده است و میزان بیش از دوهزار و سیصد میلی گرم سدیم یعنی حدود یک قاشق چایخوری نمک، افزاینده ریسک این بیماریها می باشد.

غذاهای کنسروی و فرآوری شده و انواع شور و ترشی و غذاهای دریایی نمک سود شده حاوی میزان زیادی نمک هستند و باید از آن پرهیز شود. این منع مصرفها برای افراد لاغر سوداوی با مزاج خشک و پوستهای خشک و تیره، بسیار جدی است و می تواند این اختلالات را تشدید کند. برای این افراد، طعم دهنده های دیگر مانند انواع رب ها، آبلیموی تازه و سبزیجات خشک و سکنجبین ها جایگزینهای خوبی برای طعم دادن به سالاد و غذاها است.

برای حفظ سلامتی خود و دیگران ماسک بزنیم
برای حفظ سلامتی خود و دیگران ماسک بزنیم
محبوبه ابریشم کار

 

 

 

https://www.instagram.com/p/CHu9Gbtp5gR/

 

شما همچنین ممکن است مانند بیشتر از نویسنده

ترک یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.